Korvgryta
På måndag äts det korvgryta.... lalalalla....
Du behöver:
1 gul lök
2 tsk rapsolja
4 st kryddiga korvar
2 st äpplen
2,5 dl grädde
4 msk senap
2 msk pepparrotsvisp
1 st röd paprika
1 st gul paprika
kryddor efter eget tycke.
Tillagning:
1. Ansa lök och skär i tunna klyftor. Värm en stekpanna och stek lök i olja tills den blir mjuk och gyllene.
2. Skär korven i 2 cm tjocka skivor och stek den med löken i 3 min.
3. Skär urkärnade äpplen i klyftor och blanda ner i stekpannan.
4. Häll ner matlagningsgrädde, senap och pepparrot i pannan och koka samman i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Skölj paprikorna och skär dem i enkronasstora bitar. Vänd ner dem i grytan precis innan servering.
Bild kommer imorgon, måste ju laga den först!
Du behöver:
1 gul lök
2 tsk rapsolja
4 st kryddiga korvar
2 st äpplen
2,5 dl grädde
4 msk senap
2 msk pepparrotsvisp
1 st röd paprika
1 st gul paprika
kryddor efter eget tycke.
Tillagning:
1. Ansa lök och skär i tunna klyftor. Värm en stekpanna och stek lök i olja tills den blir mjuk och gyllene.
2. Skär korven i 2 cm tjocka skivor och stek den med löken i 3 min.
3. Skär urkärnade äpplen i klyftor och blanda ner i stekpannan.
4. Häll ner matlagningsgrädde, senap och pepparrot i pannan och koka samman i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Skölj paprikorna och skär dem i enkronasstora bitar. Vänd ner dem i grytan precis innan servering.
Bild kommer imorgon, måste ju laga den först!
Kommentarer
Trackback